Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

LANKKU-työpajat

Koodaa oma peli!

Haluaisitko tietää miten pelit koodataan? Kodarit haastaa sinut kokeilemaan sitä itse pelikoodauspajassamme. Sinun ei tarvitse tietää koodauksesta ennakkoon mitään, eli rohkeasti mukaan vaan! Pelikoodaustyöpajassa toteutamme tunnin aikana hauskassa Scratch-ohjelmointiympäristössä selviytymispelin ja opimme samalla pelien takana olevaa toimintalogiikkaa. 

Ikäraja 9 +, max. 10 osallistujaa. Pajat klo 12.30-13.30, 13.45-14.45 ja 15-16.


Harppaus - Elävä Lautapeli

Tule kokeilemaan millaista on pelata ilmaisuvoimaista Harppaus-peliä, jossa pelinappulana olet sinä itse ja pelilautana koko huone. Pelissä työskennellään tiimissä ja yritetään pelastaa Harppaus-saari.  

Pelimestarina toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Elina Tiainen. Pelin kesto 30 min. Osallistujia max. 12.


Leluverstas Leikiten

Tule suunnittelemaan ja rakentamaan omia leluja! Voit osallistua kilpailuun, jossa palkitsemme parhaat lelusuunnittelijat lahjakortilla Pukstaavin museokauppaan. Kolme sarjaa: piirrokset, rakennelmat ja aikuisten luomukset. Työpajan toteuttaa Sastamalan seudun museo.


Satuhahmotyöpaja Pekka Vuoren hengessä

Suunnittele oma hahmo! Pelien ja satujen maailmassa vipeltää jos jonkinlaista mörköä, peikkoa ja haltijaa. Millainen tyyppi sinun maailmassasi kuljeskelisi? Suunnittele oma hahmosi piirtäen, leikaten ja liimaten. Työpajan toteuttaa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.


Muskariseikkailu Ossi oravan kanssa 

Tervetuloa mukaan seikkailemaan Ossi oravan kanssa muskariin. Ossi kutsuu perheen pienimmät ja isommat musisoimaan. Lauletaan, soitetaan, leikitään ja tanssitaan yhdessä Ossin kanssa. Ossilla on kotimetsässä paljon ystäviä. Onkohan Ossi kutsunut muskariin ystäviään? Tulkaa koko perheen voimin paikalle muskariseikkailulle Ossi oravan ja muun metsänväen kanssa. Ossi orava on kova myös pelaamaan. Ehkä Ossi haastaa sinutkin leikkimielisiin kilpailuihin. Tule siis kurkistamaan oravan kotipesään! Musiikin siiville johdattaa Ossi Oravana Jani Mäkelä.


Ristinolla ja afrikantähti – tee oma heijastin

Taitokeskuksen tyäpajassa valmistetaan hieno heijastin huovasta ja heijastinkankaasta. Leikataan ja ommellaan, koristellaan helmillä ja langalla.


Boffaaminen 

Tule ja haasta kaverisi kaksintaisteluun! Boffaus eli pehmomiekkailu on kamppailulaji, jossa pehmustetuin asein osumalla pyritään voittamaan vastustaja. Sillä on taustansa historian elävöittämisessä ja larppauksessa, joista se on eriytynyt ajan myötä omaksi lajikseen. Pirkanmaan boffaajien boffausohjaajat opastavat lajin saloihin ja kertovat säännöt.

 

MUUTA MIELENKIINTOISTA


Draamaseikkailu Punaisen kuningattaren kirous  

Vaviskaa, Punainen kuningatar on saapunut! Hän uhkaa maalauttaa koko maailman punaiseksi. Pystytkö sinä estämään katalan suunnitelman? Nuorten teatteriopiskelijoiden suunnittelema seikkailu, joka perustuu Liisan seikkailuihin Ihmemaassa.

Lähdöt eteisaulasta klo 12.30, 13.30 ja 14.30. HUOM! AIKATAULUT MUUTTUNEET!


Hyvän mielen toivekuvitus, Marko Alakruuvi

Toivo itsestäsi hauska kuvitus satuolentona tai -hahmona oman rakkaan harrastuksen parissa. Toivekuvitus 10 minuutissa muistoksi lasten ja nuorten kirja ja kulttuuritapahtumasta 2018. Kuvittaja: Freelancer-kuvittaja Marko Alakruuvi


Pop upkirjasto

Sastamalan kaupunginkirjasto järjestää Lankkuun pelikirjaston, jossa pääsee paitsi testaamaan pelitaitojaan, myös lainaamaan aineistoa kotiin. Tule tutustumaan kirjoihin, joista on tehty videopelejä - ja peleihin, joista on tehty kirjoja! Tarjolla on runsaasti erilaisia lauta- ja konsolipelejä, kirjoja, lehtiä, leffoja ja muuta teemaan liittyvää koko perheelle. Tule poikkeamaan, pelaamaan ja osallistumaan arvontaan!


Pop up-nuokkari

Sastamalan nuorisopalvelut ovat mukana lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma Lankussa. Nuorisopalvelut pakkaavat liikkuvan nuorisotyön varusteet mukaan ja toteuttavat Lankussa pop up –nuorisotilan. Pop up –nuorisotila tarjoaa mukavaa tekemistä, lautapelejä, PS4 tanssipelin, mahdollisuuden kokeilla VR-laseja sekä tietenkin mukavaa yhdessä oloa. Päivän aikana otellaan myös moniottelussa, jossa menestyneet kisailijat palkitaan.


Aikuisparkki

Nappaa kahviosta kupponen kuumaa ja tule relaamaan Aikuisparkkiin. Pääset myös pelaamaan oman nuoruutesi pelejä, tai kokeilemaan uudempia pelimaailman ihmeitä lasten ja nuorten kanssa. 


Luento vanhemmille: Elektroninen urheilu nuoren elämässä

Mikä tekee digitaalisesta pelaamisesta elektronista urheilua ja miten ohjatulla ja tavoitteellisella harrastamisella voidaan vähentää pelihaittoja? Aiheesta puhumassa SASKY koulutuskuntayhtymän E-urheiluohjaaja Tanja Kuokkanen.

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner