Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

Yleistä taiteen perusopetuksesta

"Taiteen perusopetus on semmosta hauskaa tekemistä pensselillä, keholla, näyttämöllä ja virkkuukoukulla. Mulla on ollut kivaa auttavaisen open ja uusien kavereiden kanssa. Äitikin tykkää kun sillä taidekortilla voi käydä millä tahansa kurssilla ilmaseks. Mun sisko sai viime syksynä semmosen tärkeän näköisen paperin. Mäkin haluaisin, mut äiti sano, et menee viä muutama vuosi ennen kun mulle annetaan se päätön todistus." -Milla 8v.

 

Sastamalan Opistossa taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan järjestetään seuraavasti (2014-2015):

* Valmentavat opinnot 4-6v. (Satubaletti/lastentanssi, nappulataideryhmä) (Vammala)

* Kuvataide (Mouhijärvi ja Vammala)

* Käsityötaide (Kiikka, Kiikoinen, Vammala)

* Tanssitaide (Vammala)

* Teatteritaide (Kiikka)

* Sanataiteen (ei tällä hetkellä alkavia ryhmiä)

 

Koko oppimäärän suorittamiseen kuluu 5-7 vuotta. Sopiva aloitusikä taiteen perusopetukselle on 7-8 vuotta. Tätä edeltää valmentava nappaulataideryhmä 5-6-vuotiaille, jossa kokeillaan eri taidemuotoja. Taiteen perusopetuksen toteuttaa Opiston taidekoulu. Taidekoulun kortti maksaa 42€/lukukausi. Oppilaalta edellytetään säännöllistä osallistumista ja etenemistä opinnoissa.

Taiteen perusopetus on lain ja asetuksen säätelemää lapsille ja nuorille suunnattua eri taiteenalojen järjestelmällisesti etenevää opetusta. Yleisen oppimäärän opetussuunnitelma sisältää 10 opintokokonaisuutta ja edellyttää vähintään 500 tunnin  (á 45 min.) opintoja. Taiteen perusopetus noudattaa valtakunnallisten, Opetushallituksen vahvistamien opetussuunnitelman perusteiden mukaan laadittuja opetussuunnitelmia, jotka on hyväksytty kussakin kunnassa, joko sivistyslautakunnassa tai opiston johtokunnassa. Opetussuunnitelmat on uudistettu keväällä 2010. Opintojen päätyttyä oppilas saa taiteen perusopetuksen päättötodistuksen, josta ilmenee mm. opetuksen laajuus ja sisällöt. Opettajan kelpoisuus on säädetty asetuksen pykälissä 19 ja 20.

Lisätietoja antaa lapsen oma taideopettaja tai taiteen perusopetuksen ja ilmaisuaineiden suunnittelijaopettaja:

Miikka Mäkelä

Puh. 050 321 0124 

miikka(at)sastamalanopisto.fi

 

Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner